• warning: Illegal string offset 'files' in /customers/a/a/7/mandaean.dk/httpd.www/modules/upload/upload.module on line 282.
  • warning: Illegal string offset 'files' in /customers/a/a/7/mandaean.dk/httpd.www/modules/upload/upload.module on line 282.

Mandæiske Spørgsmål på dansk / Hamid Nazal Al Saudi

Af de Sabean Mandaean diasporaen

Re-print Ravi Yasser Nizar Haidar / 2008
 
På vegne af levende store

Indledning:
Vi er langt væk fra vores moderland og vores religiøse og vores omgivelser Social født og voksede op i, og vi er nødt til at tænke først og fremmest, fremtiden for vores sønner og døtre, som har bevæget sig væk fra disse centre og havet i en ung alder har de haft chancen for at leve eller leve med det samfund, der fungerede som skolen
Vi har modtaget dem fra mandehuller religiøse viden, uden at føle eller gøre, at indsatsen er normalt en elev på skolen.
Selv om resultatet af, hvad vi har lært er meget få, og dette problem forårsager mange, men trods manglen på religiøse informationer kommer ud, er det stadig meget mere information, der skal bevares i den nye generation af vore sønner og døtre, hvis der efterlades som de er af ikke-intervention
Fædre og mødre lede dem og lære dem .... dermed tanken om at skrive dette lille hæfte måske hjælpe forældre i deres mission, og måske også opfylder de ønskede formål i denne periode tog Agterb
En masse Mandaean familier, der efter deres ankomst her i Europa, følte jeg det i høj grad er behov for viden og religiøs kultur.
Hvad menes der med viden her, er at kende mindst grundlæggende principper og hvordan man kan besvare de simpleste ting, således at sønner og døtre til ansigt spørgsmålene og på tværs af de debatter, der ofte er stødt på, og de udsættes i skoler og på arbejdspladser.
Og så oplysningerne er ikke en tung byrde for læseren, jeg troede, at jeg sætter form og konkrete spørgsmål og svar er meget kortfattet og udtryksfulde, at være let at læse og huske Samtidig opfylde det ønskede formål.
Jeg håber af vore sønner og vore døtre kære kære til at studere denne brochure og gemme det at vide et simpelt våben, måske hjælpe dem til at undgå den forlegenhed, der kan være forsøgt med nogle at drage fordel af deres kendskab til den enkleste af spørgsmål vedrørende deres religion de gamle ... Og en undskyldning for andre, der finde disse oplysninger meget simpelt for dem at sige, at jeg for nylig færdig med at skrive en bog værdier, i håb om at blive genoptrykt snart at være en omfattende henvisning, som læseren finder en masse nyttige oplysninger, så længe du venter for længe.
Jeg beder den evige store nabolag, som vi alle hjælpe os med at tjene Mandaean familier har en anstændig, Gud giver succes.

                                                                                      Forfatter
                                                                                            
Hamid Saudi

 

Spørgsmål 1: Hvad er din religion?
A: Jeg Sabea Mandaean.
Spørgsmål 2: Hvad betyder det religion?
A: Sabian Mandaean religion, religion er den første jeg vidste af Gud og enhed, så følg denne religion kendes Palmarafaan eller gnostikere.
Spørgsmål 3: Hvad mener du med den første religion?
A: Sabean Mandaean religion er på grund af tidspunktet for profeten Adam (p), hvor han var den første til at kende Gud og Gud alene har været nede (den Almægtige) er den første kendte himmelske aviser aviser Adam og vedligeholdes af Mandaeans den dag i dag.
Spørgsmål 4: Hvem er din profet?
A: anden religion Alsabih Mandaean for resten af ​​de andre religioner, der har mere end en profet, og dette skyldes at rejse over lange nydes af denne religion og dens lange historie og lange etaper af successive opleves af menneskeheden, og udsving opleves af samfund, som krævede Send en profet for hver tidsperiode end de lange perioder. På dette grundlag mener Sabean Mandaeans, at Adam var den første profeter, og så kom den rolle hans søn Seth, da Noa og hans søn Sam, og derefter Idris, og efter min far profeterne og deres bedstefar Abraham, og endelig i starten af ​​det sidste profeter Mandaeans Profeten Yahya bin Zakariya (fred være med dem alle
).

 Spørgsmål 5: Men profeten Ibrahim (as) var en muslim?
A: Ja, i den forstand er han en muslimsk (troende), for ordet (muslimske) er indeholdt i Mandaean, som blev skyldte af Ibrahim (AS) samt de midler (den forsikrede) på arabisk.
Spørgsmål 6: Har Profeten Yahya bin Zakaria Sabea mor var en Jøde?
A: Ja, han var Profeten Yahya (p) Sabia, og hvordan man bliver en profet Sabians, hvis ikke den samme Sabia!?
Men det kom på et tidspunkt af stille, hvor jødedommen og svækket Alsabih, religion, Mandaean, sendt af Gud (Allah) Profeten Yahya (as) oprigtigt Mandaeans særdeleshed og menneskeheden i almindelighed fra fænomener af korruption og væk fagene religion og tilbedelse af Gud (Allah) og genoprette den sande tro til deres hjerter.
Spørgsmål 7: Er Profeten Yahya (p) er den samme Johannes Døberen?
A: Ja, er det samme. Profeten Yahya (as) vort sprog er (en smuk Ahana). Dvs. "John Yahya."
Titlen Balmuammdan efter døbte Jesus i Jordan-floden, og kom til en profeti af Jesus (p), som er ældre end ham.
Spørgsmål 8: Er Johannes Døber var en discipel af Kristus?
A: Nej, det var ikke en discipel af Profeten Yahya, Jesus Kristus, men der var en anden person ved navn John apostlen, en af ​​Jesu Kristi disciple (p), men ikke Profeten Yahya (as) Johannes Døberen.
Q 9: Så du er en kristen sekt, kaldet Døberen, er det ikke?
A: Nej, fordi Sabean Mandaean religion er i sig selv en uafhængig, kom før kristendommen og jødedommen før, men vi ved også, at vi følger Johannes Døberen som profeter anden ... De Mandaeans er de rester, der har modstået tid af Profeten Yahya og klyngede Bdyantha og tro på det tidspunkt dukkede den kristne, som selv er fra klamrer sig og stod på det tidspunkt syntes og styrket den jødiske før, hvor fremkomsten af ​​islam (som er anerkendt), men efter at have fulgt nogle af de nye religion (som
er tilfældet hver gang et nyt show, hvor religion) er fortsat en minoritetsandel gift med evne til Skaberen (swt), og visdom til at forblive en minoritet og det har altid været et levende vidnesbyrd om ægtheden af ​​denne religion, og beviset af kilden og oprindelsen af ​​religioner.
Q 10: Har du bekender resten af ​​profeterne?
A: Ja, vi anerkender og tror på alle profeter, der kom meddelelser af andre himmellegemer profeten Moses og profeten Jesus og profeten Muhammed (fred være med dem alle), og vi respekterer deres roller og deres budskaber, og betragter den fra den samme kilde kun det faktum, at profeterne af de fire (Musa og Yahya og Isa og Muhammad) (fred være med dem
alle) af samme familie, oprindeligt en familie af deres farfar Top Abraham (p).
Q 11: Er der nogen, du har religiøse bøger?
Hvad navn?
A: Ja, vi skrev et religiøst guddommeligt, som er i form af manuskripter Mendaúah, en avis af religiøse og guddommelige budskaber, som åbenbaret for profeten Adam, Profeten Seth og Abraham og andre profeter, er beliggende i en bog nøgle (kendt som en skat Lord), med andre ord, skattejagt den store
, samt andre religiøse bøger (Alsidera Adncmatha) og bog (Alaniana) og bog (Yahya) .. og andre ...
 
Spørgsmål 12: Er The Salmernes Bog er din bog også?
A: Nej, fordi de salmer (Salme af David), en jødisk bog.
Q 13: Er der nogen af ​​jer har din egen religiøse sprog?
A: Ja, Mandaean sprog, som er en dialekt af aramæisk kendt.
Q 14: Hvad er det grundlag, som at basere din religion?
A: religion Mandaean Alsabih fem store søjler, nemlig:
1. Dåb: Det er et helligt ritual, og skelner Alsabih Mandaean religion fra de andre og er normalt af den gejstlige og rindende vand. Den rite om dåb rense sjælen fra synder og de synder, for voksne.
For børn Vtbrigadhm betyder indkomster i Sabian Mandaean religion og erklærer deres accept i det.
2.
Bøn: De gør tre gange per dag:
             
Først: Efter fremkomsten af ​​solen direkte.
             
Andet: kl.
             
For det tredje: Før solen går ned.
Og udførte bønnen efter vask og vask med vand og Tpricat.
Og søndag ved en særlig bøn for hellighed.
3.
Zakat: og til de fattige og de trængende, og at hendes tilstand er givet i hemmelighed og uden kendskab til et, og det siges Mendaúaa: -
(Hvis du giver din højre hånd ikke bør overlades Trac)
4. Fastende, og dette ritual, der finder sted hele året, og 36 dage, som ikke spiser kød, og kaldte denne form for faste, faste små. Den største hurtigt, det er forkert at afstå fra at ytre og gøre noget forkert eller uovervejede eller sige løgn og falskhed og fortolkning. De Sabian Mandaean til at holde hånden for at begå mord eller tyveri.
Samlevende par og ikke andre, eller tilbedelse af dæmoner og idoler, og andre tabuer.
5. Hajj: rolle Sabean Mandaean hellige pilgrimsfærd til at besøge.
Er blevet nævnt af mange historikere og araberne Kalmsaudi Noueiri og andre: Det første hus var Kaaba, og minder om, at Profeten Idris (fvmh) anbefales og anbefalede, at det bliver en pilgrimsrejse.
Og et andet hjem var havnebyen Tyre på kysten-Shami i Libanon, og huset en tredje var i Damaskus, hvor den umayyadiske moskeen er i øjeblikket den fjerde hus var i Egypten og er opkaldt solen, og huset VI var byen Tyre, Libanon, på nordkysten, og hjemmet syvende var ecstasy, og det er hus Sabean større, som blev nævnt historikere. Omtalen af ​​Ibn Khaldoun i sin indledning til den berømte (Al-Aqsa moskéen var den første i hans hellige ved Sabians, og de blev løftet, olien i Ikrbunh, Asabonh på klippen, der er der, og derefter dæmpe templet, og taget børnene i Israel, hvor Mkouha senere kysse dem ...
...), men efter det dobbelte mord og Sabians og erobringen af ​​andre trosretninger til de hellige steder og deres hjem, og havde for længst forladt den obligatoriske pilgrimsrejse til tvang.
Q 15: Hvad er jeres religiøse tro?
A: For det første erkende, at skaberen af ​​universet er én Gud (hans navn og giveren swimmingpoolen) og en enkelt
Ingen grænser for hans evne, som er over alle ting, ser ikke begrænser ikke er dronningen ikke en partner eller en effektiv Bsultana ham, udføre Herrens af alle englene ikke eksistere uden ham, eller af noget andet ....
Evige har ingen begyndelse, og evig og har ingen ende.
For det andet, vi tror på det hinsides det, man drages til ansvar, der er straf og belønning.
Og for det tredje, vi tror på profeterne og bogen.
 
Og for det fjerde, vi tror på åndelighed og Gud (swt) skabte englene Menzhen retfærdige at være mæglere mellem ham (Ham) og profeterne dem, hvad han ønsker Aohawwa (fortolkning) af dem og instruere dem i at gøre.
Så, V, og vi tror på eksistensen af ​​godt og ondt, lys og mørke, samt sjælens udødelighed.
Q 16: Er der nogen tabuer i Dyanatkm?
A: Ja, der er mange tabuer i vores religion, og vigtigst:
Polyteisme, hor, sodomi, mord, og omskæring, tyveri, bande, onani, liggende, og urenhed, og uretfærdighed, tortur, hekseri, trolddom, og fremhæv i rindende vand, og arbejde om søndagen, indtastning hjem af andre uden tilladelse, græd og slog på ånden of the Dead og i betragtning af, at døden er rigtigt, og ændre datoer for bøn og afvaskning i vand er Gary, og haircuts, ægteskab af pårørende er meget Kalocht og deres afkom og datter af kone og bror og deres afkom, og datter af søsters mand og hendes afkom, eller ægteskabet af moster eller tante, og kone bror, farbror, morbror genoplivning eller
afdøde, og berøvet tvangsægteskaber, eller en kombination af de to søstre var i live eller en af ​​dem er helt forbudt, og skilsmisse i Mandaean religion, undtagen i ganske særlige tilfælde, som utroskab, sygdom og infertilitet, og der er andre tabuer i mad og drikke.
Q 17: Hvad er de tabuer at spise og drikke?
A: svinekød og løfter, og i kødet fra døde dyr og gravide og syge af dem, og kødet af vilde dyr, rovfugle, og dyr for kropsbehåring, samt fisk, der ikke tilfældigvis har nogen finner, ud over de dårligst stillede
Spis alt på slagtning er vejen Mendaúah, eller i hænderne på de vantro, og de, som tilbeder de stjerner, planeter og stjernebilleder, og campus drikke.
Q 18: Er der nogen ritualer du har religiøse eller hellige ritualer?
A: Selvfølgelig er der mange ritualer og religiøse ritualer, herunder kort følgende:
1.
Rites, herunder ægteskabet og dåb ritual før ægteskab.
2.
Ritualer af offer eller slagtning af dyr eller fugle.
3. Ritualer af død og evolution. Her skal det bemærkes, at der er rituelle måltider uløseligt forbundet med disse liturgiske riter kaldes måltider, der berørte Mandaeans særlig opmærksomhed skal oprettes, og disse måltider ledsage religiøse ceremonier glad eller ked af ens, med den forskel, at læse bønner.
Måske den mest fremtrædende typer af måltider, ritual og såkaldte (b Allovana) enhver fødevare tilgivelse, som holdes på sjælen af ​​den afdøde for hans barmhjertighed og tilgivelse af synder.
Q 19: Kristne har en religiøs navn og navnet på en civil, har du det så godt?
A: Ja, det findes her så godt, og den religiøse navn kaldes (Almiloashh) enhver religiøs persons navn, et navn, der bar ham alle de ritualer og religiøse ritualer.
Dette navn er ikke valgt tilfældigt eller af den person eller hans forældre, men er beregnet astronomisk af gejstlige til at bruge tårnet på fødslen af ​​den person og formue, og procentsatsen for navnet på religiøse mor.
Valsabi Mandean hvis henføres til en religiøs mor, og hans far, en civil.
 
Q 20: Vi har lært, at du har, og det sprog, de religiøse hellige bøger og profeter, men er der for dig religiøs historie?
A: Uundgåeligt, en lang historie rod i selve skabelsens begyndelse og link til vores religion, at vores mester Adam, far til mennesker, og vores profeter som den første, og derefter fortsætter den lange historie gennem tiden og gennem knoglerne af de retskafne mænd, såsom:
Seth, og Noah, og Sam, og Idris, og Abraham, og Yahya (fred være med dem alle), og datoen er Sabean Mandaean religiøse i fire hovedfaser slutter hver fase af katastrofen, gjorde et stort ikke overleve med kun en kvinde, mand og disse faser eller roller eller tidspunkter er
:
1.
Fase I: og begynde at skabe Adam og Eva og slutter efter (216 000) på grund af pesten år, som ikke blev skånet løsning Palmamorh ikke hedde (RAM) og en kvindelig navn (Rudd).
2.
Fase II: udvidet (156 000) år efter katastrofen indtraf den massive brand, der sluttede den menneskelige, der forlader en mand og en kvinde er (Chorbah og Harbel)
3.
Fase III: Så længe denne fase (100000) om året, og endte med oversvømmelsen, der sluttede den kendte mennesker har ikke sparet kun Noa og hans søn Sam Profeten (fred være med hende) og deres koner.
Fjerde fase: der begyndte efter oversvømmelsen og stadig endnu, og forventes at ende i en katastrofe store fourth som handler om varm luft og meget voldsomme storme, men efter mere end (112 800) næsten et år.
Vi har karakteriseret alle stadier af disse fire trin og lange
1. Bataúha og dens arv og dens historie, resultater, der ikke kan nævnes her.
Men inden udgangen af ​​hver fase tager folk væk fra religion, gradvist Bmgriaat have det sjovt, og glæden ved livet, og korruption har ikke lytte til prædikener
 
Profeter og deres kald, vil Gud sende dem Tneém dødbringende katastrofe.
Således årsagerne tilskrives Mandaeans løsninger sådanne katastrofer dommer og dødbringende.
Q 21: Det er klart, at du religiøse og ideologiske historie, men du har haft en civilisation?
A: Ja, på trods skødet af tid, gjorde Vdther en masse, og som ikke kan lide deres arv Sabian Mandaean Vhrkoh Aqtpsoh eller lemlæstet, eller kan, er der stadig nogle bøger og manuskripter, der viser civilisationen Mendaúah understøtter det, der kaldes den arv og viden.
Der står i eksemplet i Encyclopedia of professor Dr. Christian (Khroshid) i 1934 som følger:
(Kingdom of Sheba var tilbage til Medes, øst for Det Røde Hav. Befolkningen i kongeriget Saba var altid ringer (Sabean). Came Queen of Sheba fra denne region, og det blev kaldt (Queen of the South) og mederne og vende tilbage til bjergene for Medier, nær byen Harran, den historiske bomuld Sabians i en periode på
lang tid, hvilket svarer til de oplysninger ovenstående ... og andre gamle civilisationer, der ophørte med at eksistere og blev udryddet i Ur og Babylon og Palæstina og de gode og Levanten, Egypten og andre.

 Spørgsmål 22: Er det med i jeres historie, de gamle mænd of Fame?
A: Ja, og måske slutter vi niveauet for vores civilisation og mærke medier filosoffer og videnskabsmænd, der ikke har plads her for at deltage i konkurrencen videnskaber og kendskab til bred og omfattende, de store navne var:
1.
Thabit ibn æble (computer og en læge og filosof, astronom og matematiker, oversætter).
2.
Said Abu Sinan bin Thabit: (en læge og astronom, observatør og arkitekt og filosof)
3.
Abu al-Hasan Thabit ibn Sinan: (en læge og en klog og historiker).
4.
Abu Ishaq Ibrahim ibn Sinan: (læge, forfatter og salvie).
5.
Abu Ishaq Ibrahim bin Zahron: (en læge og videnskabsmand, filosof).
6.
Abu Hassan bin Thabit ibn Ibrahim Zahron: (en læge, videnskabsmand, filosof).
7.
Abu Ali ibn Abi Kara: (astronom og forfatter til The Monitor).
8.
Abu Abdullah ibn Jabir ibn Sinan al-Battani (observatør, astronom og forfatter og skribent Zij viden).
9.
Sinan Al-Fath: (computer-og matematiske bøger og forfatter til matematik)
10.
Abu Ishaq Alsaba: en præsident Ibrahim bin Hilal bin Ibrahim bin
   
Zahron Alsaba Harrani (en veltalende digter og en verden af ​​teknik og producent af at skrive, er retorik og poesi er kendt, en nær ven af ​​Sharif Razi, og den venlige korrespondance og korrespondance vrimler i den arabiske biblioteket i den moderne æra) og mange andre ...
 
Q 23: Har du festivaler og religiøse begivenheder?
A: Ja, vi har festivaler og mange religiøse lejligheder, herunder:
1. Holiday Oprettelse: (Braonaya) eller den såkaldte daglig tale (Albenjh), og en fem-dages, menes at være den periode, som er blevet gjort jord og som regel løses i det tidlige forår af hvert år, er det Spring Festival så godt. Og hellige dage med fest alle skabninger til at tilbede og dåb og andre ritualer fra andre religiøse og knyttet til livet for engle, Illuminati og Alothren fem og de (tommer omfattende, og Hichlam Herren, og Nabataeans Zewa, og Yuhachar Herre, og Bahram Lord), og hver og en af ​​dem om dagen, fem dage, og giver mulighed for etablering af ritualer, hvor dag og nat I modsætning til den sædvanlige praksis med resten af ​​året, der ikke er tilladelse til at udføre religiøse ritualer om natten. Og den anden funktion, der kendetegner disse fem dage er passagen af ​​dør og hvorigennem alle de religiøse krav i døden, til paradis af kontoen er i færd med at rense (Almtarathe).
I disse dage også er selvhævende ceremoni (Almschth) til en verden af ​​lys, ud over de Mandaean familier er ivrige efter at etablere et ritual måltid mad tilgivelse (Allovana) på livet af afdøde kære og deres forældre, at give velgørenhed i den velsignede (Zdakka Bricha)
Golden Gala dåb (Dhvh Fan Sites): En dag var den dåb Adam (p) af englen (Hebel Zewa). Og normalt kommer i starten af ​​sommeren og meget af massen dåben Mendaúaan. Stor fest (Dhvh Lord):. Dette er også færdig i år Mandaean og begynde et nyt år Det starter Eid kaldes Mendaúaa (Kinsa og Zhli) enhver dag fejning og rengøring, eller nogle gange oversættes på mødet eller det møde, som renser huset af støv-årige og modtager det nye år, huset rent fuld mad og vand, der kræves til forskellige frugter og sæsonbestemte, med henblik på at opholde sig i huset i 36 timer i træk ud uden dem, og som er bønner og fester i familiens hjem. I løbet af næste dag, som kaldes (på Alkrsh) af de årsager, der er nævnt i det nye år begynder, som tre dage fejrer Mandaeans udenfor og inde i huset og besøg, hvor slægtninge og venner med at løse den store fest er normalt om sommeren i løbet af juli / august. Efter en stor fest hurtigt Mandaeans fra at spise kød i 14 dage. Der er også en religiøs forklaring på overlevelsen af ​​Sabian 36 timer i deres hjem, deres tro på eksistensen af ​​engle Natrh Mendaúaan på jorden ... Disse er de engle tildelt dem Sabean bevogtet forlade jorden en gang om året, til deres stige til himlen til at give tak og taknemmelighed, men de onde ånder (Alrōha) forbliver i jorden drage fordel af den manglende engle Alothren at ødelægge livet på Jorden.
Da turen tager 12 timer tilbage og tilbage 12 timer og 12 timer Mkotha til mødet, mener der er behov Mandaeans
1. I'tikaaf fejrer i deres hjem i en periode på 36 timer for at undgå de onde, som kan ske for dem uden for deres rolle.
Denne periode vil være nyttig for familien til at mødes og skabe et religiøst formål, og et andet socialt.
2. Holiday Fred (Hichlam åger), hvilket afspejler fremkomsten af ​​fred og kærlighed på jorden og løse en uge efter udløbet af stor fest, og festen er at bringe keramik called (Train), der satte de typer slik, frisk frugt, tør og antænde på disse fartøjer stearinlys der bliver tændt
dag og nat, samt suspenderet i løbet af denne ferie kranse på dørene af huse Elias udtryk for glæde og fejring af denne lejlighed.
2. Eid lille (Dhvh Juneina) og normalt kommer i efteråret og være en tre-dages, som også kaldes langt-blomster og urter, som er årsdagen for returnering af engel lys sunni (Hebel Zewa) enhver Gabriel, profeten og hans brødre Alothrean til en verden af ​​lys efter afslutningen af ​​deres opgave at besejre de onde kræfter og mørke, som var dominerende på verdensmarkedet af jord og skaber krav, og om videreførelse af Adam (p) for livet af dem. Og glæde i en verden af ​​lys anledning af englen (Hebel Zewa) til det og fejre Saknoh Ptbrigadh i hellige floder.